Comments Off on Can you be a friend to Bishopstone Station?

The newly formed ‘Friends of Bishopstone’ are hoping to get the Grade II listed station looking its best again!

The railway station was built in 1936 by the Guildhall Development Company to provide a
station for the local housing estate. Two pillboxes were added c.1940 at the upper level. Made of brick and re-inforced concrete, Portland stone details, metal frame windows, flat roofs. The
forecourt is has a tall, central, octagonal booking hall.  A re-inforced concrete cantilevered canopy across the full width of the front. The hall is lined with white glazed ceramic tiles,
terrazzo floor in tile pattern. The design closely follows stations
by Charles Holden for London Transport e.g. Arnos Grove and Bounds Green c.1932.
The pillboxes, designed to appear to be part of station, are of special interest.

If you would like to help please contact catherine@sussexcrp.org

Share this:

Related Posts